Chemische distributie

Alles over chemische distributie in Nederland

Chemische distributie is het proces waarbij chemicaliën worden vervoerd. Het vervoeren van chemicaliën kan niet iedereen doen, hier zijn specialisten voor nodig. Zij verpakken en vervoeren deze stoffen naar klanten door heel Nederland. Heel veel verschillende sectoren maken gebruik van deze chemicaliën, waaronder de tuinbouw, veehouderijen, bedrijven in de voedingssector en meer. Als bedrijf in een van deze of een andere sector hoef je je niet druk te maken over het vervoer van de chemicaliën. Deze worden door gecertificeerde chauffeurs zorgvuldig vervoert en naar het juiste adres gebracht.

Wat kun je van distributeurs verwachten?

Behalve het leveren van de chemicaliën zijn er nog tal van andere diensten waarvoor je terecht kunt bij een van de distributeurs in Nederland.

  • Het verpakken van de chemicaliën wordt zorgvuldig gedaan en op verantwoorde en duurzame wijze;
  • Vloeistoffen kunnen verdunt worden tot de gewenste concentratie;
  • De chemicaliën kunnen ook gemengd of opgelost worden, hiervoor hebben de specialisten voldoende productkennis;
  • Dankzij een slimme opslag kunnen bijna alle distributeurs snel leveren door heel Nederland, waardoor bedrijven niet lang hoeven te wachten op hun bestelling.

Het VHCP

De verschillende chemische distributeurs zijn aangesloten bij het VHCP, het Verbond van Handelaren in Chemische Producten. De leden van dit verbond zijn werkzaam op het gebied van handel en distributie in chemische producten. Daarnaast werken ze nauw samen, dit is terug te zien in de kennisoverdracht, maar ook het onderlinge contact. Het VHCP is ook nauw verbonden met Europese organisaties en overheden.

Waar vind je een chemische distributeur?

Als bedrijf kun je via het VHCP in contact komen met een distributeur die aan jouw wensen voldoet. Je kunt ook zelf op onderzoek uitgaan, en bijvoorbeeld in je netwerk navragen welke distributeurs door anderen gebruikt worden. Enkele grote partijen in Nederland zijn Akzo Nobel, Azelis en IMCD, maar er zijn ook tal van kleinere distributeurs zoals Breustedt en Krahn.